Nieuwe bundel Dirck van Bekkum!

Ter info een mail van Dirck van Bekkum: nieuwe bundel met 35 jaar werkervaring als antropoloog/hulpverlener/docent in de jeugdzorg en GGZ

Dag Antropologen, Therapeuten en andere collega’s

Eindelijk ben ik zover, werd dit jaar 70, om mijn ambachtelijke kunst, therapeutische-doceerervaringen en wetenschap verbindend in tekst te delen
Volgende week is mijn bundel op verschillende websites te koop (zie PDFs voor korte en lange samenvatting met 22 publicaties).

Het boek omvat in 470 pagina’s onderzoeks/werkervaringen vanuit een vernieuwende antropologische (cultuurvergelijkende) blik op jonge mannen in de Nederlandse  (psychiatrische en forensiche) jeugdzorg en GGZ.

Deze bundel omvat mijn werk als antropoloog/groepstherapeut 10 jaar in de klinische psychiatrie met circa 500 jonge mannen en 25 jaar opleiden, als zelfstandig antropoloog/docent/trainer, van honderden professionals in GGZ, jeugdzorg en het Sociale Domein.

Wie ideeen heeft om het boek te recenseren, op sites en/of in nieuwsbrieven zetten laat het weten.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet Dirck

clinical-system anthropologistwww.anthropo-gazing.nlwww.ctt.nl

Jonge Mannen als Klokkenluiders: antropologisch leren kijken naar falende instituties en transitionele ruimtes (Aspekt Soesterberg)

De titel van het laatste hoofdstuk ‘Families Helpen Zichzelf te Helpen’ geeft de uiteindelijke boodschap van de 22 teksten, door mij (enkele met anderen) gepubliceerd tussen 1992-2017 weer.
20171124 Bekkum FLPTKST INHOUDSOPGAVE en SMV Bundel JONGE MANNEN ALS KLOKKENLUIDERS[4335]

20171205 korte samenvatting Jonge Mannen als Klokkenluiders Dirck van Bekkum[4336]

 

Plaats een reactie